Project bakkerijpoeders

dinsdag 20 september 2016

De lijn bestaat uit een centrale Europack robot voor het stapelen van bakkerijpoeders en palletwikkelaar met topsheet dispenser.

Ausloos Verpakkingstechniek heeft recent een uitgebreide palletisatielijn geleverd aan een zeer vooraanstaande fabrikant van bakkerijpoeders.

Een centrale Europack IRB robot stapelt openmond zakken komende van 2 lijnen.  Een dubbele barcodelezer scant elke inkomende zak en automatisch wordt het juiste palletisatie programma geselecteerd, de correcte pallet gekozen, het wikkelprogramma, de informatie voor het palletlabel, …

Meer dan 500 zakken per uur worden op deze manier moeiteloos verwerkt.  De zakgroottes en vullingsgraden van de zakken wisselen voortdurend maar de flexibele robot en robotkop stapelen de zakken perfect op de verschillende maten van pallets.

Een palletshuttle voert de pallets van beide lijnen af naar een automatische Tosa palletwikkelaar met topsheet dispenser.  De pallets worden waterdicht verpakt, klaar om te worden verzonden naar de eindklanten overal in Europa en daarbuiten.