Project diervoeders

dinsdag 20 september 2016

Recent heeft Ausloos Verpakkingstechniek een volledig automatische lijn geleverd voor het verpakken van diervoeders in ventielzakken.

De lijn bestaat uit een dubbele afzakinstallatie Technipes serie ITN met dubbele nettoweger.  Een Europack Winner 800 Scara robot palletiseert de zakken strak op de pallets.

Deze verpakkingslijn verpakt pellets in diverse maten (tot 10 mm diameter) in ventielzakken.  Tot 700 zakken per uur worden verwerkt.
De zakken worden automatisch uit een zakkenmagazijn genomen, het ventiel geopend en aangestoken aan de vulmond.  Ondertussen doseren de wegers nauwkeurig het product, zakken van 10 tot 25 kg worden gevuld.
De zakken worden gevuld met pellets, automatisch afgeworpen en getransporteerd naar de robotpalletiser.  Een aandrukrol verdeelt het product in de zak en de zak wordt voorzien van een gedrukt label.

De Winner robotpalletiser neemt automatisch een lege pallet uit het palletmagazijn, voorziet de pallet van een kartonnen ondervel en stapelt de zakken op de pallet.
Een kartonnen topvel werkt de gestapelde pallet af en deze wordt afgevoerd naar de automatische palletwikkelaar.

Het resultaat zijn perfect gevulde en gestapelde zakken en een zeer betrouwbare en degelijke verpakkingslijn.

Klik op deze link voor een film van de lijn