Pakkende inzichten: alles wat u moet weten over verpakkingsoplossingen voor zaaizaden

In de agro-industrie, en specifiek binnen de sector van zaaizaden, komen unieke uitdagingen kijken. Deze zaden, zoals die van tomaten en spinazie, kunnen erg kostbaar zijn, waardoor nauwkeurigheid en bescherming tijdens het verpakken cruciaal zijn. Bij Ausloos Verpakkingstechniek zijn we gespecialiseerd in het bieden van robuuste en precieze verpakkingsoplossingen die een antwoord bieden op de uitdagingen binnen de sector van zaaizaden.

De nood aan nauwkeurigheid

De zaaizadenindustrie vereist extreme precisie in dosering om economisch verlies te voorkomen. En het risico van contaminatie moet tot een minimum beperkt worden, aangezien dit de kwaliteit van de kostbare zaden kan beïnvloeden. Daarbij is de traceerbaarheid van de inhoud van elke verpakking van groot belang, zowel voor kwaliteitscontrole als voor de naleving van de regelgeving.

Aanbevolen verpakkingsmachines voor zaaizaden

Voor de verpakking van zaden adviseren we bij Ausloos machines zoals de Technipes Futura en de Advanta. Deze machines zijn ideaal voor het vullen van openmondzakken van 10 tot 25 kg, maar kunnen ook kleinere zakjes verwerken. Deze systemen zijn bovendien ontworpen om nagenoeg restloos te werken. En dat is essentieel om economisch verlies te minimaliseren bij het overschakelen naar een volgend product.

Bovenstaande verpakkingsoplossingen kunnen ook snel omschakelen tussen verschillende soorten zaden. Een extra troef in een sector waar diversiteit aan producten normaal is. De machines zijn uitgerust met geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat elke zak nauwkeurig gewogen en hermetisch gesloten wordt. We schenken ook extra aandacht aan het naadloos dichtnaaien van papieren zakken zodat zaden kunnen ademen, want dat is cruciaal voor bepaalde soorten.

Stabiliteit en bescherming tijdens transport

De zakken worden nauwkeurig gestapeld met de Winner robotpalletisers. Ook voor de palletverpakking bieden we oplossingen aan zoals palletwikkelaars, al dan niet in combinatie met een topveldispenser die zorgen voor stabiel gewikkelde pallets, geschikt voor lange afstanden, zelfs overzee. Met de Tosa wikkelaars kunnen programma’s op maat ingesteld worden en kunnen pallets dubbel gewikkeld worden voor extra stevigheid.

Realisaties in de kijker

We hebben al heel wat ervaring opgedaan in verpakkingsoplossingen voor zaaizaden. Enkele voorbeelden:

Dankzij de combinatie van deze vooruitstrevende machines en aangepaste verpakkingsopties zorgen we er bij Ausloos voor dat klanten gespecialiseerd in zaaizaden voorzien zijn van betrouwbare en kwalitatieve verpakkingsoplossingen. Elk project wordt bovendien zorgvuldig getest. Zo zijn we er zeker van dat de oplossing het beste antwoord vormt op de uitdaging waarmee u bij ons kwam aankloppen.

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

Ausloos is meer dan een leverancier, wij zijn uw partner in verpakkingsoplossingen. We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Termont-Winner-robotpalletiser-voor-zakken
Deel dit bericht via: