20 jaar samenwerken met Kayim Group: verpakkingsmachines op maat van elke bedrijfstak

Al 20 jaar vertrouwt Kayim Group op ons als partner voor hun verpakkingsvraagstukken. Een mooie samenwerking die we graag in de kijker zetten. In dit artikel laten we Floris Kayim, mede-eigenaar van Kayim Group, aan het woord over hun ervaring.

 

Over Kayim Group

“Kayim Group is gevestigd in Elburg (NL), en bestaat uit drie besloten vennootschappen:

  • De Stille Kracht B.V.
  • K&B Food Industries B.V.
  • Kayim Research B.V.”

“De Stille Kracht sproeikoelt hoogwaardige vetten en emulgatoren van vloeibare vorm naar diverse vaste vormen. K&B richt zich op het mengen en ompakken van verschillende poedervormige grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Kayim Research houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook met het optimaliseren van bestaande producten.”

 

Al 20 jaar een goed geoliede samenwerking

“De samenwerking met Ausloos begon vanuit K&B Food Industries. In 2004 schakelden we Ausloos in voor de plaatsing van een afzakinstallatie en robotpalletiser in onze fabriek in Nunspeet. We kozen voor de afzakmachine Technipes MTC 130/L en de stapelaar Logimec Compact.”

“Hierbij ervaarden we veel ondersteuning vanuit Ausloos’ leveranciers in Italië. Zij zorgden ervoor dat beide machines perfect werden afgesteld op onze processen. Dat was voor ons een grote meerwaarde.”

“In 2005 verhuisden we K&B naar een nieuwe fabriek in Elburg. De eerste installatie werd mee verhuisd, met behulp van Ausloos zelf. In deze nieuwe fabriek hadden we ook nood aan een nieuwe afzaklijn. We kozen opnieuw voor Ausloos als partner en lieten nog een Technipes MTC 130/L afzakinstallatie plaatsen.”

“In 2017 beslisten we om de processen van De Stille Kracht meer te automatiseren, met als doel onze verpakkingssnelheid te verhogen. Ook hiervoor bleek Ausloos de meest bekwame partner te zijn. We kochten een volautomatische afzakinstallatie, type Technipes Tecno MT met Transfer R aansteekautomaat, en een Winner 400 stapelrobot.”

“De afzakinstallatie is volledig verplaatsbaar gemaakt zodat we naast zakken ook big bags kunnen vullen. De Winner is gebouwd om de zakken van twee lijnen te stapelen, wat voor een verhoogde efficiëntie zorgt. Alle transportbanen werden ook door Ausloos geleverd. Een  compleet pakket dus.”

Voor elke uitdaging een gepaste oplossing

“Voor deze laatste aankoop voor De Stille Kracht, kwamen we voor een uitdaging te staan. De afzakmachine die we nodig hadden, diende vette producten te verpakken, wat geen evidentie is. Samen met Ausloos en hun leverancier Technipes, staken we de koppen bij elkaar om een gepaste oplossing te vinden. Het resultaat: een machine die het product in de zakken brengt door middel van trillingen.”

“Zo maakt Ausloos voor ons het verschil: door actief mee te denken op maat van onze processen en oplossingen te vinden.”

 

Ausloos als verpakkingspartner

“We werken al 20 jaar samen met Ausloos, en zijn dan ook heel tevreden over de samenwerking. Het is een flexibel bedrijf met korte communicatielijnen. Of het nu gaat om een extra baan toevoegen, een ander materiaal gebruiken, … ze zijn altijd bereid om hierin tegemoet te komen en proactief mee te denken.”

“Ze tonen ook vaak realisaties bij andere klanten, wat meteen een duidelijk beeld geeft van de werking en de kwaliteit van hun machines. Dat geeft veel vertrouwen.”

 

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Kayim Europack Winner robotpalletiser
Deel dit bericht via: