Achter Ausloos: Pascale Van Dyck

De kracht van Ausloos zit niet alleen in ons kwaliteitsvol aanbod en ijzersterke service, maar zeker ook in het team achter Ausloos. We zetten daarom graag onze Auslooscollega’s in de spotlight. Projectcoördinator Pascale Van Dyck bijt de spits af.

Pascale werkt sinds mei 2017 bij Ausloos. “Ik heb hiervoor 27 jaar in het Brusselse gewerkt”, vertelt ze. “Toen ik er stopte, had ik genoeg van Brussel en wou ik graag een leuke nieuwe job, dichtbij huis. Nu kom ik elke dag met de elektrische fiets naar het werk, en dat is een heel verschil. In plaats van opgejaagd door de files, kom ik nu ontspannen aan. Dat is fijner voor mezelf, mijn collega’s en onze klanten (lacht).”

Meertalige variatie

“Projectcoördinatie bij Ausloos is heel ruim. We verkopen machines maar staan ook in voor onderhoud en interventies. Ikzelf ben vooral bezig met het projectluik. Vanaf het moment dat een nieuw project wordt opgestart en iemand machines bij ons aankoopt, coördineer ik alles van begin tot einde. Ik zet de klant in ons systeem, zorg voor de facturatie, stuur bestellingen en orderbevestigingen door … We hebben hier een sjabloon met alle taken die bij elk project moeten gebeuren. Ik zorg dat op het einde van de rit alles daarop afgevinkt is en dat ieder teamlid zijn taken heeft uitgevoerd.”

“Je kan wel zeggen dat mijn job heel afwisselend is. Ik heb uiteenlopende taken, maar dat is net leuk. Projecten opvolgen, intern mee de orde bewaren, handleidingen van leveranciers doorsturen naar klanten… Ik kom niet snel face-to-face in contact met klanten, maar mail en telefoneer vaak met hen. Ook dat vind ik leuk. We hebben Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse klanten en uiteraard Italiaanse leveranciers. Ondertussen versta ik ook al die talen en kan ik vlot met hen allemaal communiceren. De Italiaanse mails beantwoord ik wel in het Engels, zelf Italiaans schrijven is nog net iets te moeilijk (lacht).”

Kleiner, sneller en gemotiveerder

“Een van de sterkste punten van Ausloos is, volgens mij, het directe contact en de open communicatie met klanten. Zowel voor, tijdens als na een project zijn we heel aanspreekbaar. Klanten kunnen bij ons terecht bij het minste probleem of voor eender welke vraag. We vinden het heel belangrijk om dan zo snel mogelijk een oplossing te kunnen bieden.”

“Een groot voordeel daarbij is dat we een relatief kleine firma zijn. Iedereen kent iedereen en er hangt hier een familiale sfeer. In tegenstelling tot bij een grote firma voel ik mij veel meer betrokken bij wat er hier gebeurt. Je ziet ook duidelijker wat je werk als effect heeft. Dat geeft meer voldoening en extra motivatie om de extra mile te gaan. En dat ondervinden onze klanten zeker ook.”

Deel dit bericht via: