Flexibele ringwikkelaar voor suikerspecialiteiten van Lebbe Sugar Specialties

Op zoek naar een flexibele wikkelaar om uw producten stabiel te verpakken voor stockage of transport? En dat liefst met zo weinig mogelijk folie? Voor Lebbe Sugar Specialties gingen we de uitdaging aan. Ontdek nu meer over de vereisten en de machines die we plaatsten voor dit project.

 

Over Lebbe Sugar Specialties

Lebbe Sugar Specialties is een vestiging van Tiense Suikerraffinaderij in Oostkamp, België. In deze vestiging worden suikerspecialiteiten geproduceerd. Tiense Suiker (onderdeel van Südzucker Group) is een marktleider in haar sector in België. Ze produceren suiker voor de industrie (voornamelijk bulksuiker) en voor alledaagse consumptie (klontjes, bloemsuiker, cassonade, …). Dit doen ze voor België en Europa, maar ook wereldwijd.

 

Flexibel wikkelen met weinig folie

Lebbe Sugar Specialties is gespecialiseerd in gekarameliseerde suikers. Het bedrijf verpakt hun producten in verschillende vormen. Zowel in zakken, dozen, emmers als big bags. Ze verpakken op twee palletmaten.

Ze zochten een flexibele wikkelaar met veel mogelijkheden om de verschillende producten stabiel te verpakken voor transport. En dat met een optimaal gebruik van plastic.

 

De ideale machine: Tosa 123E ringwinkelaar

Op basis van de vereisten die Lebbe Sugar Specialties opgaf, stelden we de Tosa 123E ringwikkelaar voor. Dit is de tweede ringwikkelaar die we plaatsten bij Südzucker Group.

De Tosa 123E ringwikkelaar biedt heel wat voordelen, zoals:

  • Gemiddelde snelheden van 30 tot 40 pallets per uur;
  • Weinig onderhoud dankzij de low maintenance technologie (geen kettingen);
  • Nauwkeurige wikkeling en sealing;
  • Stof- en waterdichte wikkeling;
  • Topsheet (al dan niet geperforeerd om warmte vrij te laten);
  • Palletlift om de pallet al dan niet mee te wikkelen;
  • Aandrukker om de pallet te stabiliseren tijdens het wikkelen
  • Samenbrengen van folie d.m.v. roping voor extra stevigheid van de pallet;
  • Elektrische takel om makkelijk en veilig van topfolie te wisselen;
  • Geïntegreerde palletlabelaar (voor toekomstig gebruik);

De grootste troef van deze machine is de veelzijdige wikkelprogrammatie. Omdat de producten van Lebbe vaak nog warm zijn, vergen ze een speciaal wikkelprogramma om condens in de folie tegen te gaan. Voor de ‘smart wrapping technology’ van de Tosa 123E ringwikkelaar is dat geen probleem. De machine zorgt voor open gaten in de wikkelcyclus, berekent hoeveel gram folie nodig is, analyseert waar meer of minder folie nodig is en brengt versterking aan.

We zorgden dus voor een machine die heel flexibel wikkelt, met wikkelprogramma’s op maat van de verschillende producten. Het resultaat: nauwkeurig en stabiel gewikkelde pallets, met een minimum aan plastic folie.

Machines gebruikt in deze realisatie

  • Tosa 123E ringwikkelaar
  • Tosa palletbanen

 

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Suikers Lebbe Tosa 123E ringwikkelaar
Deel dit bericht via: