Efficient packaging: Guy Vanhulle vertelt over hun geautomatiseerde verpakkingslijn bij Flaxseed Trading

In een competitieve markt als die van de voedselindustrie sta je continu voor de uitdaging om je steeds te verbeteren op het vlak van kwaliteit en efficiëntie. Flaxseed Trading zag tijdens de opstart van hun nieuwe site in Doornik de kans om hun productieprocessen te moderniseren zonder in te boeten op kwaliteit. Ze werkten al eerder samen met Ausloos, en ook dit keer twijfelden ze bij Flaxseed niet om Ausloos’ expertise in verpakkingstechnieken in te schakelen. Guy Vanhulle, zaakvoerder van Flaxseed, vertelt er graag meer over.

 

Over Flaxseed Trading

Flaxseed Trading bestaat in principe al meer dan 100 jaar. De geschiedenis van Flaxseed leidt ons terug naar het familiebedrijf Vanhulle Lijnzaad dat Guy’s bedovergrootvader in 1919 in Torhout stichtte. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en distributie van lijnzaad voor menselijke consumptie. En als vierde generatie binnen het familiebedrijf, bereidt Guy Vanhulle Flaxseed Trading voor op de toekomst met een visie op innovatie en kwaliteit.

 

Een geautomatiseerde verpakkingslijn

Guy: “Toen we onze nieuwe site in Doornik oprichtten, wisten we dat een efficiënt verpakkingsproces essentieel zou zijn voor ons succes. We hadden in het verleden al samengewerkt met Ausloos, dus was het een logische stap om opnieuw met hen in zee te gaan om ons verpakkingsproces opnieuw uit te denken. Met Ausloos hebben we de overstap van een manueel proces naar een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn gemaakt. Een hele verandering, maar één die wel nodig was.”

“Ausloos was vanaf de start betrokken bij elk detail, van planning tot implementatie. Ze leverden een compleet nieuwe verpakkingslijn met een Technipes opzakmachine en een Europack Winner 800 robotpalletiser, gecombineerd met een Tosa topvel dispenser en Tosa 095 wikkelmachine. Deze aanpassingen hebben onze productiecapaciteit en operationele efficiëntie enorm doen opdrijven. Het hele proces, van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke uitvoering, kenmerkte zich door de focus op een nauwkeurige afstemming om onze downtime te minimaliseren. Ondanks de uitdagingen die bij de vervanging van een oude lijn komen kijken, is alles soepel verlopen. En dat is alleen maar mogelijk door de expertise en betrokkenheid die het team van Ausloos aan de dag legt.”

 

 

Een persoonlijke samenwerking

“Ik vind het met Ausloos fijn samenwerken. Je kan rekenen op een vaste contactpersoon die je na een aantal jaren zelfs met weinig woorden begrijpt. Ze gaan bovendien echt op zoek naar de machines die het beste bij jou en je bedrijfsproces passen, en doen op basis daarvan een voorstel. Zij hebben de expertise, maar betrekken je ook van begin tot eind. Het resultaat? Een verpakkingsoplossing die niet alleen efficiënt is, maar ook perfect aansluit bij onze specifieke productie-eisen.”

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

Ausloos is meer dan een leverancier, wij zijn uw partner in verpakkingsoplossingen. We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Deel dit bericht via: