Efficient packaging: een flexibele verpakkingsinstallatie die contaminatie uitsluit voor Holland Colours

In de gespecialiseerde wereld van kleurstoffen voor de kunststofindustrie speelt verpakking een cruciale rol om zowel kwaliteit als efficiëntie te bewaren. Ausloos heeft voor Holland Colours, een producent van kleurstoffen uit Apeldoorn, een innovatieve oplossing ontwikkeld die de productiviteit en efficiëntie de lucht laat inschieten.

 

Over Holland Colours

Holland Colours is een toonaangevende specialist in de productie van hoogwaardige kleurstoffen voor diverse industriële toepassingen. Het bedrijf is een belangrijke speler in de markt van polymeren, PVC, en PET, en levert kleurproducten zoals vloeibare kleurstoffen, granulaten en masterbatches. Deze producten vinden hun weg naar tal van sectoren, waaronder de verpakkingsindustrie, de bouwsector en de productie van lijmen.

 

Naar een gecentraliseerd verpakkingsproces

Toen Holland Colours bij Ausloos aanklopte, verliep het verpakkingsproces er nog volledig handmatig en over verschillende productie-units heen. Elke unit produceerde verschillende kleuren, van geel tot blauw, en verpakte deze in afzonderlijke zakjes. Dit proces was niet alleen tijdrovend en arbeidsintensief, maar ook enorm duur door het gebruik van dure ventielzakken. Samen gingen we op zoek naar en vonden we een oplossing om alles te centraliseren.

 

Een oplossing die contaminatie uitsluit

Ausloos stelde een installatie voor die flexibel genoeg is om snel tussen verschillende kleuren te kunnen schakelen zonder risico op contaminatie: we installeerden een geavanceerd transportsysteem voor RVS-trechters. Dit systeem zorgt voor een naadloze integratie met een flexibele verbinding die automatisch koppelt, waardoor de kleuren efficiënt en hygiënisch verpakt kunnen worden.

 

Productiviteitswinst als resultaat

De nieuwe afzakmachine, de MTB-ITN-PL, is uitgerust met het Easy Clean-systeem waardoor het risico op productverontreiniging bijna nihil is. Een metaaldetector doet een extra controle.  De MTB FFS machine snijdt de buisfolie op maat af, waardoor de zakken perfect gevuld zijn en zonder overtollig materiaal te verspillen. Holland Colours kan daardoor de verpakkingssnelheid opdrijven naar 240 zakken per uur. Een enorme productiviteitswinst.

 

Machines gebruikt in deze realisatie

  • Afzakmachine MTB ITN PL (easy clean)
  • Winner 400 stapelaar
  • Mesutronic metaaldetector
  • Evolabel T63 labelaar

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Afzakmachine voor buisfolie met transportsysteem voor containers voor productwissel
Deel dit bericht via: