Efficiënt packaging: een verpakkingslijn op maat met intuïtieve bediening voor Pasfrost

Vlaanderen heeft een wereldwijde reputatie in de diepvriesgroentenindustrie met belangrijke spelers zoals Pasfrost, een familiebedrijf uit West-Vlaanderen. Dit bedrijf wist hun productieproces opnieuw te optimaliseren met de installatie van een geavanceerde tweede verpakkingslijn die wij met veel plezier hebben helpen ontwikkelen en installeren.

 

Over Pasfrost

Pasfrost is een familiebedrijf in het hart van West-Vlaanderen dat gekend is om zijn breed gamma aan diepvriesgroenten. Het bedrijf legt zich al sinds de opstart in 1977 toe op het duurzaam produceren en verpakken van een breed scala aan diepvriesgroenten, van erwten en wortelen tot spinazie en bloemkool. En na een eerste geslaagde verpakkingsmachine hadden ze nood aan een nieuwe, tweede verpakkingsmachine. Wij, Ausloos Verpakkingstechniek, gingen de uitdaging graag aan om een verpakkingsmachine op maat met intuïtieve bediening voor hen te ontwikkelen.

 

Een efficiënte en hygiënische verpakkingsoplossing

De klant vroeg ons om een verpakkingsoplossing te realiseren met een hoge verpakkingssnelheid. Ze wilden hun productiecapaciteit opdrijven naar 14 tot 15 gevulde dozen met zakken van 10 kg per minuut. Dat betekent dat elke doos op 4 seconden gevuld, gesloten en weer op de transportband geplaatst moet worden. We hebben daarom de invoer aan de linkerkant en de excentrische uitvoer aan de rechterkant ontworpen om de verwerkingstijd te minimaliseren en efficiëntie te maximaliseren. Bovendien vereist deze sector niet alleen een verpakkingsmachine die snel is, maar ook één die uiterst betrouwbaar en gemakkelijk te reinigen is om aan de strikte hygiënenormen te voldoen.

De Essegi F1400 SP machine, een model ontwikkeld voor het vormen, vullen en sluiten van zakken die vervolgens automatisch in dozen worden geplaatst, bleek ideaal voor deze taak. De machine is vervaardigd uit roestvrijstaal 304 en de productrakende delen uit roestvrijstaal 316. En dat om de hygiëne te waarborgen.

 

Een flexibele en aanpasbare machine

Elk product, of het nu gaat om courgettes, wortelen of bloemkool, heeft unieke eigenschappen die de verwerking en verpakking kunnen beïnvloeden. De Essegi F1400 SP kan zich aanpassen aan verschillende soorten groenten. En dat maakt de machine bijzonder flexibel voor het uiteenlopende productassortiment van Pasfrost.

 

Machines gebruikt in deze realisatie

  • Essegi F1400 SP “bag in box”

 

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

Ausloos is meer dan een leverancier, wij zijn uw partner in verpakkingsoplossingen. We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

 

Deel dit bericht via: