Efficiënt packaging: innovatieve verpakkingsoplossingen voor additieven in de diervoederindustrie

Over het bedrijf

We ontwikkelden een oplossing voor een dynamisch chemisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van intermediaire chemische producten voor diverse nichemarkten. Ze ontwikkelen producten die de inzet van antibiotica in diervoeders verminderen. En dat maakt hen een belangrijke speler in de diervoederindustrie. Deze producten verbeteren de gezondheid van dieren door natuurlijke ingrediënten te gebruiken die helpen de immuunfunctie te versterken en de efficiëntie van diervoeders te verhogen.

 

Innovatief verpakken met zorg

Het additief butyraat is niet het makkelijkste product om te hanteren. Het heeft een sterke geur en moet zorgvuldig worden verwerkt om de kwaliteit te behouden. Onze oplossing? Een verpakkingslijn met een dubbel doseringssysteem. We gebruiken schroefdosering voor de poeders en een gravitaire klepdosering voor de granulaten, zodat het granulaat zeker niet beschadigd raakt.

 

Slim en duurzaam

Onze Technipes Futura machine met dubbele dosering staat centraal in deze lijn. Deze machine is super efficiënt en past perfect in productielocaties waar ruimte een uitdaging is. Het ontluchtingssysteem van de machine zorgt ervoor dat het product in de zakken na het vullen goed ontlucht worden. Daardoor kan je ze makkelijker stapelen, wat essentieel is voor veilig transport.

 

Automatisering die het verschil maakt

We optimaliseerden het proces verder met onze Winner 250 robotpalletiser en een Evolabel T63 labelaar, die het printen en aanbrengen van labels volledig automatiseert. Dit zorgt niet alleen voor een gestroomlijnd proces, maar garandeert ook dat elke zak correct gelabeld is. En dat is essentieel voor naleving van de regelgeving.

 

Machines gebruikt in deze realisatie

  • Technipes Futura met dubbele dosering
  • Evolabel T63 labelaar (print & apply)
  • Winner 250 robotpalletiser voor stapelen

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

Ausloos is meer dan een leverancier, wij zijn uw partner in verpakkingsoplossingen. We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

wegers en platform bij de Futura-afzakinstallatie
Deel dit bericht via: