Pakkende inzichten: innovatieve verpakkingsoplossingen voor de bouwsector

De bouwsector, met zijn ruwe en vaak abrasieve materialen zoals grind, pleister, kalk, en betonmix, stelt unieke eisen aan verpakkingsprocessen. Ausloos gaat de uitdaging aan om oplossingen aan te bieden die zowel robuust als efficiënt zijn, ongeacht de verpakkingsvraag. We delen met u graag enkele pakkende inzichten over onze verpakkingsoplossingen in de bouwsector.

 

Uitdagingen in de bouwsector

De bouwsector brengt een scala aan zowel fysieke als omgevingsuitdagingen mee, ook als het om verpakkingsprocessen en -oplossingen gaat. Machines raken bovendien makkelijker beschadigd door schurende materialen, zoals zand en grind. Tegelijkertijd zijn bouwmaterialen en -grondstoffen vaak minder duur, wat vraagt om een kostenefficiënte, maar duurzame verpakkingsoplossingen. Ook het transport van deze goederen, vaak naar en over verschillende bouwwerven, vereist dat verpakkingen niet alleen stevig maar ook weersbestendig zijn.

 

Innovatieve verpakkingsoplossingen

Om aan deze specifieke eisen te voldoen, heeft Ausloos machines zoals de Technipes Tecno FF en Tecno 350 ventielafzakinstallaties ontwikkeld, die uitstekend geschikt zijn voor het afvullen van poedervormige bouwmaterialen. Deze machines zijn robuust en ontworpen om de harde werkomstandigheden in de bouwsector te weerstaan. Traditioneel verpakt men veel bouwmaterialen in papieren ventielzakken, maar de verschuiving naar foliezakken is aanzienlijk. Zakken gevormd uit buis- en vlakfolie zijn dan ook zeker geschikt voor de bouwsector en zelfs openmondzakken mogen eraan geloven.

 

Aanpassing aan moderne eisen

In de bouwsector stockeert men vaak zakken, big bags of zelfs losse producten zoals bouwstenen en tegels op pallets, die zowel functioneel als promotioneel moeten zijn. Zeker op werven, wanneer ze zichtbaar zijn voor passanten. Hiervoor is de Bocedi hoeseermachine een uitstekende oplossing. Door een bedrukte hoes over de volledige pallet te plaatsen, is het bestand tegen alle weersomstandigheden en ideaal als reclame. Om vocht van onder de pallet tegen te gaan, kan de Winner robotstapelaar, of een aparte dispenser, een kartonnen vel of vel folie op de pallet plaatsen. Dat zorgt voor extra bescherming tegen vochtindringing.

 

Aanbevolen verpakkingsmachines voor materbatches

Voor het nauwkeurig verpakken van bouwmaterialen, adviseren we onder andere volgende verpakkingsmachines:

Verpakkingsmachines voor ventielzakken:

  • Technipes Tecno FF (ideaal voor poeders)
  • Technipes Tecno MTC
  • Technipes Tecno 350 met verticale turbinedosering (typisch voor bouwmaterialen)

Verpakken met buisfoliemachines:

  • MTB ITN met verticale schroefdosering

Verpakken met vlakfoliemachines:

  • Essegi F1200 (ideaal voor zand en grind)

Verpakkingsmachines voor openmond zakken:

  • Technipes Futura

Deze machines voldoen aan de aandachtspunten die hierboven vermeld werden, waardoor ze een snel en nauwkeurig verpakkingsproces garanderen.

Voor het stapelen van de zakken, raden we onze Winner robotpalletiser aan. Voor het wikkelen van de pallets raden we onze Tosa palletwikkelaars aan en voor het hoeseren van de pallets om een waterdichte verpakking te bekomen raden we onze Bocedi rek- en krimphoesmachines aan.

 

Realisaties in de kijker

We hebben al heel wat ervaring opgedaan in verpakkingsoplossingen in de bouwsector. Enkele voorbeelden:

Dankzij de combinatie van deze vooruitstrevende machines en aangepaste verpakkingsopties zorgt Ausloos ervoor dat klanten in de bouwsector voorzien zijn van betrouwbare en kosteneffectieve verpakkingsoplossingen. Elk project wordt bovendien zorgvuldig getest om er zeker van te zijn dat de oplossing het beste antwoord vormt op de uitdaging waarmee u bij ons kwam aankloppen.


Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.

Uw verpakkingsproces optimaliseren?

Ausloos is meer dan een leverancier, wij zijn uw partner in verpakkingsoplossingen. We gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat, volledig afgestemd op uw huidige processen, producten en beschikbare ruimte. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Beton Bocedi rekhoesmachine bij Van De Velde
Deel dit bericht via: