Ons montageteam: een goed geoliede machine

Hoe ziet het team eruit?

Ons montageteam bestaat uit vier personen, aangevuld met een aantal freelancers waarmee we samenwerken. De vaste teamleden zijn: Bram, Koen, Marco en Dries. Daarnaast is er ook nog werfleider–montagecoördinator Tim.

 

Wat doet Tim als werfleider–montagecoördinator?

 

Tim doet vooral veel voorbereidingen en communicatie rond de montage van onze machines. Hij schat de moeilijkheidsgraad van projecten in, beheert de planning van de montages en bereidt ze voor. Zo bereidt hij bijvoorbeeld de afmetingen van de tekeningen voor, in overleg met collega James. Daarnaast bespreekt hij alles qua timing en veiligheid met de klant, zodat beide partijen op dezelfde golflengte zitten.

Tim is ook het aanspreekpunt voor het montageteam wat mechanische zaken betreft. Bijvoorbeeld wanneer ze (extra) materialen nodig hebben of wanneer er aanpassingen dienen te gebeuren.

 

Wat doet ons montageteam?

 

1. Montage van een nieuwe installatie bij een klant

Werkwijze

Onze monteurs plaatsen de machines bij onze klanten. De machines of volledige lijnen worden gemonteerd en getest bij onze leveranciers, ontmanteld en per vrachtwagen naar de klant getransporteerd.

Wanneer de vrachtwagen aankomt bij de klant begint de taak van de monteurs. Ze brengen de machines binnen in de fabrieken, tekenen de lijnen uit op de vloer waar de machines precies moeten komen. Ze plaatsen de machines, zetten deze waterpas en bevestigen alles in de vloer.

Daarna beginnen ze met elektrisch aansluiten. Alle kabels worden zeer ordelijk geplaatst in kabelladders. Deze orde en netheid is iets waar we veel belang aan hechten. Wanneer dit gebeurd is, worden alle elektrische kasten aangesloten en de veiligheidshekwerken geplaatst. Na enkele testen, is de machine of lijn klaar voor een testrun.

Een montage duurt gemiddeld (afhankelijk van het aantal machines en de plaats waar het moet komen) enkele dagen tot enkele weken.

Uitdagingen

Onze monteurs moeten alle mogelijke situaties anticiperen en alle technieken in de mechanica beheersen om ter plaatse eventuele aanpassingen uit te voeren. Aangezien we steeds werken in productieruimtes, werken ze vaak tegen strakke deadlines.

In sectoren als voeding moet men zeer zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken. Ook strenge veiligheidsmaatregelen in bijvoorbeeld chemische bedrijven zijn zeer belangrijk.

 

Waar onze monteurs het verschil in maken

De grootste troeven van ons team zijn de afwerkingsgraad van projecten en het oog voor detail gedurende het hele proces. Onze monteurs trachten steeds de installatie netjes en mooi afgewerkt achter te laten. Hier hebben we ook al veel positieve feedback over gekregen van klanten.

Daarnaast vinden we de communicatie met onze klanten heel belangrijk. We streven er altijd naar om constructief met hen mee te denken en oplossingen te zoeken. Wanner de productie van de fabriek op andere lijnen moet doorgaan terwijl wij monteren, is goede communicatie essentieel.

 

2. Controle van gebruikte machines

Naast het plaatsen van nieuwe machines, krijgen onze monteurs ook te maken met gebruikte machines. Bij veel klanten groeit de productiecapaciteit vaak sneller dan verwacht. We krijgen dan ook regelmatig de vraag om snellere machines te plaatsen, nog voor hun huidige machines aan vervanging toe zijn. In dat geval nemen we vaak de bestaande machines over van de klant.

Deze worden vervolgens gecontroleerd in onze werkplaats in Lubbeek en volledig getest in ons testcentrum. Onze monteurs verzorgen samen met het onderhoudsteam de mechanische controle en revisie van de machines.

 

Ausloos monteurs aan het werk
Deel dit bericht via: