Case: van afwegen tot pallet verpakken bij Broekman Logistics

Broekman Logistics schakelde onze hulp in voor een nieuwe volautomatische verpakkingslijn voor hun vestiging in de Antwerpse haven. Wij creëerden een turnkey oplossing om het gewenste product vanuit de opslagsilo’s als pallet te verpakken en transportklaar te maken.

De vraag

Broekman Logistics is een logistiek bedrijf met uiteenlopende klanten, waaronder het chemieconcern BASF. Zij wilden een volledig nieuwe verpakkingslijn installeren voor de handling van een chemisch product, ammoniumsulfaat. De belangrijkste eisen van Broekman Logistics waren: een straightforward lijn die de volledige handling omvat met strakke, waterdicht verpakte pallets als eindresultaat.

 

Ons voorstel

We stelden een verpakkingslijn voor die begint met het producttransport vanuit de opslagsilo’s. Vervolgens gaat het product door een zeefinstallatie en wordt een productstaal afgenomen, die routinegewijs de productkwaliteit checkt. Hierna wordt het product effectief afgewogen en in zakken gevuld. We laten de zakken op een pallet verpakken, die achteraf omwikkeld wordt.

Het eindresultaat? De lijn verpakt 800 zakken per uur in PE-zakken gevormd van buisfolie. De volledige handling gebeurt volautomatisch en werkt efficiënt. Dankzij het waterdichte topvel over de pallets, is het product na de handling klaar om wereldwijd verscheept te worden.

Meer dan louter een pallet verpakken

Bent u op zoek naar een all-inoplossing voor de verpakking van u product? Van afwegen tot de pallet verpakken en klaarzetten voor transport? Wij ontwikkelen voor u graag een oplossing op maat van uw product, ruimte en wensen. Contacteer ons daarom voor meer informatie.

U ziet graag eerst wat wij in onze mars hebben? Laat het ons weten en wij bezorgen u met plezier een overzicht van onze realisaties in uw buurt.

Machines gebruikt in deze verpakkingslijn

– Afzakmachine: MTB FFS, buisfoliemodel ITN

– Robotpalletiser: Europack IRB

– Automatische rekfoliewikkelaar met geïntegreerd topvel: TOSA 090/455

– Zeefmachine en transportschroeven: Poeth

– Afzuiginstallatie: Poeth

Deel dit bericht via:
pallet verpakken